Evenement

Workshop schulden en armoede

Centrum voor Lokaal Bestuur

Steeds meer gezinnen hebben te maken met armoede en schulden. Ze balanceren op het randje van bestaanszekerheid, met alle gevolgen van dien: niet meedoen aan sport, niet naar verjaardagen, niet meepraten over vakantiereizen. Inmiddels groeit één op de negen kinderen op in armoede en stijgt het aantal huishoudens met schulden. Door de coronacrisis zal dit alleen nog maar toenemen. Tegelijkertijd staan de gemeentelijke financiën onder druk en wordt in een aantal gemeenten bezuinigd op het armoedebeleid. 

Dat het anders kan laat PvdA-wethouder Martien Louwers zien in Arnhem. Met een actieve aanpak worden schulden teruggedrongen en krijgen gezinnen weer perspectief. Wat kan je in jouw gemeente doen in de aanpak van schulden en armoede? En hoe kan je dit onderwerp bij de horens vatten tijdens de behandeling van de kadernota? Daarover gaan we tijdens deze workshop met Martien in gesprek.

Alvast inspiratie opdoen? Bekijk ook de CLB-Handreiking: Hoe je lokaal schulden en armoede kan bestrijden


Nog even en de kadernota staat weer op de agenda in de gemeenten! In aanloop naar de kadernota toe organiseert het CLB een reeks praktische workshops waarin je goede voorbeelden, handvatten en concrete tips krijgt om in jouw eigen gemeente mee aan de slag te gaan, zodat je een rode stempel kan drukken op de laatste kadernota van deze raadsperiode. De workshops vinden op de volgende momenten plaats:

  • Maandag 12 april (19:30-21:00 uur), wonen en grondpolitiek met Rogier Tetteroo en Thijs Kroese;
  • Maandag 19 april (19:30-21:00 uur), armoede en schulden met Martien Louwers;
  • Woensdag 12 mei (19:30-21:00 uur), duurzaamheid met Bé Schollema;
  • Woensdag 26 mei (19:30-21:00 uur), werk met Richard Moti