Evenement

Debattraining: populisme in de raad

Centrum voor Lokaal Bestuur
Centrum voor Lokaal Bestuur

Hoe ga je om met populisme in de raad? Wat doe je als er complottheorieën gelanceerd worden? En hoe debatteer je met collega-raadsleden die er alleen maar op uit zijn om de boel te ontwrichten?

Bijna iedere raad heeft ze wel: populistische of extreemrechtse partijen die niets anders doen dan framen, ontregelen en treiteren. Woorden worden verdraaid en opnames van de raadsvergadering worden compleet uit hun verband getrokken door er selectief fragmenten uit te knippen. En voor je het weet wordt zo’n fragment van jou het internet op geslingerd. Constructief en inhoudelijk debatteren is er niet bij.

Wil je handvatten krijgen en oefenen hoe je hier mee om kan gaan? Meld je dan aan voor de debattraining ‘populisme in de raad’ met Peter van Heemst. De training is op zaterdag 15 april van 11:00-15:00 uur in Utrecht (precieze locatie volgt). Voor een lunch wordt gezorgd.


Let op: de training is vol. Wil je nog meedoen? Je kan je aanmelden voor de reservelijst door een mailtje te sturen aan skuilman@pvda.nl.