Evenement

Wibautleergang, dag 3

Centrum voor Lokaal Bestuur

Wil jij als kersvers raadslid een vliegende start maken na de verkiezingen? Doe dan mee aan de Wibautleergang, het introductieprogramma voor alle (nieuwe) raads- en commissieleden.

Na de verkiezingen word je als raadslid overspoeld met informatie. Veel gemeenten organiseren speciaal voor nieuwkomers informatiebijeenkomsten. Maar een algemeen programma over het raadslidmaatschap is één, stilstaan bij de vraag hoe je de komende periode een van de rode smaakmakers van de raad kunt worden is iets heel anders.

Daarom organiseert het Centrum voor Lokaal Bestuur de Wibautleergang. Deze leergang bestaat uit vier cursusdagen, waarvan er drie (zaterdag 2 april, 23 april en 14 mei) digitaal worden georganiseerd en één (zaterdag 18 juni) centraal in het land wordt gehouden.

Het programma is erop gericht om nieuwe raadsleden de eerste maanden houvast te geven bij het vormgeven van hun werk. Hoe kom je tot een eigen agenda, wie heb je daarbij nodig en welke instrumenten staan er tot je beschikking? Hoe creëer je draagvlak binnen en buiten het gemeentehuis, met wie heb je rekening te houden en hoe ontwikkel je een eigen stijl? Daarnaast is er natuurlijk aandacht voor praktische vaardigheden, zoals debatteren en presenteren.

Aanmelden voor de Wibautleergang kan via deze link.