Evenement

Vragenuur voor raadsleden: de woonplannen van het kabinet

Centrum voor Lokaal Bestuur
Centrum voor Lokaal Bestuur

Binnen de coalitie leidde de woonplannen van Hugo de Jonge om de volkshuisvesting in ere te herstellen al tot de nodige ophef. Wat betekenen de plannen voor de gemeenten? Hoe ga je er lokaal mee om? En gaan ze eigenlijk wel ver genoeg of is er meer nodig om de volkshuisvesting te herstellen? Tijdens het vragenuur voor raadsleden op woensdag 22 maart (20:00-21:00 uur) gaan we hierover in gesprek. Maarten Wiedemeijer, fractievoorzitter in Haarlem en senior beleidsmedewerker bij de Woonbond, geeft een aftrap.

Een greep uit de plannen van Hugo: regulering van de middenhuur voor woningen met een prijs tot €1.123,- per maand, verplicht betaalbaar bouwen en een extra impuls voor verduurzaming. Wil je er meer over weten of heb je vragen? Meld je dan via onze website aan voor het vragenuur.

Heb je je aangemeld voor de bijeenkomst, maar nog geen link ontvangen? Stuur dat een mailtje naar marianne-kock@hotmail.com (alleen op de avond zelf). 


Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 is het CLB gestart met het digitale vragenuur voor raadsleden. Na een korte inleiding krijg je als raadslid de mogelijkheid om een partijgenoot het hemd van het lijf te vragen over een bepaald onderwerp. Eerder trapte de Amsterdamse wethouder Marjolein Moorman het vragenuur over onderwijs af en oud-wethouder Yasin Torunoglu deed dit bij het vragenuur over wijkwerk.  

Het vragenuur voor raadsleden keert maandelijks terug. Het onderwerp thema wordt vooraf bekend gemaakt. Zijn er thema's waarover jij graag in gesprek wil tijdens het vragenuur? Laat het ons weten via clb@pvda.nl