Evenement

Schaperleergang fase 2, dag 1

Centrum voor Lokaal Bestuur
Centrum voor Lokaal Bestuur

Je staat op de kandidatenlijst voor de gemeenteraad! En wat nu? Deze vraag staat centraal tijdens de eerste bijeenkomst van de Jan Schaperleergang. Je gaat aan de slag met sociaal-democratische politiek, leert meer over de verhoudingen tussen coalitie en oppositie en oefent met de verschillende raadsinstrumenten. Zo maak je een vliegende start als je straks verkozen bent als raadslid.


De Schaperleergang is dé leergang voor iedereen met interesse in het raadslidmaatschap. Tijdens de leergang ontdek je wat het raadswerk inhoudt en wat de impact op het dagelijks leven is. Daarnaast duiken we dieper de sociaal-democratie in. Waar komen we vandaan als sociaal-democraten? En welke sociaal-democratische waarden zijn van belang in de lokale politiek en hoe verwezenlijk je die waarden?

De Schaperleergang bestaat uit twee fases. De eerste fase heeft plaatgevonden in het voorjaar van 2021. De tweede fase van de Schaperleergang vindt plaats na de kandidaatstelling voor de gemeenteraadsverkiezingen:

  • Zaterdag 11 december;
  • Zaterdag 18 december;
  • Zaterdag 15 januari.

Je kan je via deze link aanmelden voor de Schaperleergang. 

Voor deelnemers uit Zuid-Holland: het gewest Zuid-Holland organiseert de eerste bijeenkomst op zaterdag 18 december en de tweede bijeenkomst op zaterdag 8 januari.