Evenement

Schaperleergang fase 2, dag 2

Centrum voor Lokaal Bestuur

Als raadslid schaak je op verschillende borden tegelijk. Het ene moment zit je in een regionaal overleg, het volgende moment ben je in gesprek met een bewonersgroep en weer wat later ga je canvassen met de fractie. Hoe ga je om met dat constante schakelen en voorkom je dat je meegesleurd wordt door de waan van de dag? Hoe zorg je dat de menselijke maat in de gemeente gewaarborgd blijft? En wat is die menselijke maat eigenlijk? Naast deze onderwerpen is er tijdens de tweede bijeenkomst van de Jan Schaperleergang aandacht voor integriteit en politieke weerbaarheid.


De Schaperleergang is dé leergang voor iedereen met interesse in het raadslidmaatschap. Tijdens de leergang ontdek je wat het raadswerk inhoudt en wat de impact op het dagelijks leven is. Daarnaast duiken we dieper de sociaal-democratie in. Waar komen we vandaan als sociaal-democraten? En welke sociaal-democratische waarden zijn van belang in de lokale politiek en hoe verwezenlijk je die waarden?

De Schaperleergang bestaat uit twee fases. De eerste fase heeft plaatgevonden in het voorjaar van 2021. De tweede fase van de Schaperleergang vindt plaats na de kandidaatstelling voor de gemeenteraadsverkiezingen:

  • Zaterdag 11 december;
  • Zaterdag 18 december;
  • Zaterdag 15 januari.

Je kan je via deze link aanmelden voor de Schaperleergang.