Evenement

Staten- en waterschapsleergang, dag 1

Centrum voor Lokaal Bestuur
Centrum voor Lokaal Bestuur

Je staat vol gas in campagnestand, en toch willen we alvast vooruitblikken naar de periode ná de verkiezingen. Als je straks bent gekozen in het waterschap of de Provinciale Staten! Of als je net start als commissielid voor de PvdA.

Wil jij een vliegende start maken als politicus? Geef je dan op voor de Staten- en waterschapsleergang! De leergang van twee zaterdagen (15 april, digitaal van 10:00-15:00 uur en 13 mei, fysiek in Utrecht van 10:30-15:30 uur) geeft je een vliegende, rode start in de eerste maanden van het werk in de Staten en waterschappen.

Voor welke opgaven staan de waterschappen en de Provincies de komende jaren? Welke politieke instrumenten heb je tot je beschikking? Hoe gebruik je die? Hoe bereid je debatten voor? Wat voor vraagstukken kan je op je pad krijgen met betrekking tot integriteit? Deze en andere onderwerpen komen aan bod tijdens de leergang. En natuurlijk is er volop de mogelijkheid om met collega-Statenleden en -waterschappers kennis te maken, ervaringen uit te wisselen en met elkaar te sparren.

Via dit formulier kun je je alvast aanmelden voor de Staten- en waterschapsleergang. Het volledige programma inclusief alle praktische informatie krijg je zo snel mogelijk na de verkiezingen toegestuurd.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen via clb@pvda.nl of 070-2629720. 


Het Centrum voor Lokaal Bestuur is de bestuurdersvereniging van de PvdA. Wij organiseren de Staten- en waterschapsleergang voor alle nieuwe waterschappers, Statenleden én steunfractieleden. De leergang is onderdeel van de partijpolitieke scholing. Tijdens deze leergang benaderen we onderwerpen vanuit de waarden van de sociaaldemocratie en de betekenis voor onze mensen. Dat onderscheidt onze scholing van de inwerkprogramma’s van bijvoorbeeld de griffies en de Vereniging voor Statenleden.