Evenement

Vragenuur voor raadsleden: kwijtschelding belastingen

Centrum voor Lokaal Bestuur
Centrum voor Lokaal Bestuur

Deze maand staat het vragenuur in het teken van het kwijtscheldingsbeleid van de gemeentelijke belastingen. Niet het meest tot de verbeelding sprekende onderwerp, maar wel belangrijk! Het kwijtscheldingsbeleid verschilt nogal van gemeente tot gemeente. Hoe zorg je voor een eerlijk en ruimhartig kwijtscheldingsbeleid?

Floor Roduner, wethouder in Haarlem met onder andere financiën en belastingen in portefeuille, geeft een aftrap. Daarna kan je hem alles vragen over belastingen, kwijtscheldingsbeleid en wat daar nog meer mee te maken heeft.

Heb je je aangemeld voor de bijeenkomst maar lukt het inloggen niet? Mail dan naar marianne-kock@hotmail.com (alleen op de avond zelf).


Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 is het CLB gestart met het digitale vragenuur voor raadsleden. Na een korte inleiding krijg je als raadslid de mogelijkheid om een partijgenoot het hemd van het lijf te vragen over een bepaald onderwerp. Eerder trapte de Amsterdamse wethouder Marjolein Moorman het vragenuur over onderwijs af en oud-wethouder Yasin Torunoglu deed dit bij het vragenuur over wijkwerk.  

Het vragenuur voor raadsleden keert maandelijks terug. Het onderwerp thema wordt vooraf bekend gemaakt. Zijn er thema's waarover jij graag in gesprek wil tijdens het vragenuur? Laat het ons weten via clb@pvda.nl