Evenement

Vragenuur voor raadsleden: basisbaan

Centrum voor Lokaal Bestuur
Centrum voor Lokaal Bestuur

In januari 2020 startte de gemeente Groningen een experiment met de basisbaan. Groningers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en zonder perspectief op een reguliere baan, kwamen in dienst van de gemeente en gingen aan de slag als conciërge op school, medewerker in het buurthuis of klusjesman bij het sportpark. Uit een eerste evaluatie van het experiment blijkt dat het succesvol is.

Tijdens het vragenuur voor raadsleden op dinsdag 17 januari schuift wethouder Carine Bloemhoff aan. Na een inleiding over de basisbanen, kan je haar alle vragen stellen die je wil.

Heb je je aangemeld voor de bijeenkomst maar nog geen link ontvangen of lukt het inloggen niet? Stuur dan een mail naar marianne-kock@hotmail.com (alleen op de avond zelf).


Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 is het CLB gestart met het digitale vragenuur voor raadsleden. Na een korte inleiding krijg je als raadslid de mogelijkheid om een partijgenoot het hemd van het lijf te vragen over een bepaald onderwerp. Eerder trapte de Amsterdamse wethouder Marjolein Moorman het vragenuur over onderwijs af en oud-wethouder Yasin Torunoglu deed dit bij het vragenuur over wijkwerk.  

Het vragenuur voor raadsleden keert maandelijks terug. Het onderwerp thema wordt vooraf bekend gemaakt. Zijn er thema's waarover jij graag in gesprek wil tijdens het vragenuur? Laat het ons weten via clb@pvda.nl