Evenement

Crashcourse Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen

Centrum voor Lokaal Bestuur
Centrum voor Lokaal Bestuur

Denk je dat de politiek in de provincie of het Waterschap saai is? Niets is minder waar. De grote maatschappelijke vraagstukken op het gebied van klimaat, landbouw, stikstof en waterzekerheid spelen zich af in de provincies en waterschappen. Een goede vertegenwoordiging van de sociaal-democratie in de waterschappen en provincies is nu belangrijker dan ooit.

Overweeg jij om je te kandideren voor de Provinciale Staten- of waterschapsverkiezingen, maar weet je nog niet zeker of het wat voor jou is? Wat heb je nodig om een goed Statenlid of een goede waterschapper te zijn? Welke impact heeft het op je (privé)leven? Wat kan je eigenlijk bereiken en hoeveel tijd moet je er voor vrij maken?

Geef je dan op voor de crashcourse! Tijdens een programma van twee avonden duik je in de wereld van de waterschappen en provincies. Ervaren partijgenoten nemen je mee in hun eerste stappen in de provincies en waterschappen, je leert waar de bestuurslagen over gaan en hoe je er politiek bedrijft.

De bijeenkomsten vinden digitaal plaats op:

  • Donderdag 25 augustus van 19:30-21:30 uur, en;
  • Dinsdag 30 augustus van 19:30-21:30 uur.

Enthousiast geworden? Meld je dan snel aan! N.B. als je je via deze pagina aanmeldt, is dit automatisch voor allebei de dagen.