Evenement

Masterclass financiën groep A + B

Centrum voor Lokaal Bestuur
Centrum voor Lokaal Bestuur

Masterclass financiën voor raadsleden (op uitnodiging). 

Hoe word jij dé financiële expert binnen je fractie? Een gesprekspartner van formaat voor de wethouder financiën? Een autoriteit binnen de raad waar het gaat om de financiën? Lijvige boekwerken, dat zijn de begroting en jaarrekening zeker. En vaak lijkt het ingewikkelder dan het is. Politiek gezien zijn financiën de moeite waard om je in te verdiepen en zo je kaderstellende- en controlerende rol als raadslid goed uit te kunnen voeren. Weet jij al wat je belangrijkste punten gaan worden bij de nieuwe voorjaarsnota? 

Tijdens de masterclass word je toegerust om de gemeentefinanciën politiek te gebruiken, je krijgt inzicht in wat je als raadslid allemaal kan in de gemeentelijke P&C-cyclus en je leert aan welke knoppen je kan draaien en hoe je dit op een sociaal-democratische manier doet. Kortom, na het volgen van de masterclass ben je dé financiële specialist van jouw fractie!


Wegens de overweldigende belangstelling wordt de masterclass financiën in twee groepen aangeboden. De data voor groep A zijn:

  • Zaterdag 24 september, 12:00-16:00 uur (fysiek, gezamenlijke aftrap met groep B)
  • Zaterdag 29 oktober, 10:00-14:00 uur (digitaal)
  • Zaterdag 4 februari, 10:00-14:00 uur (digitaal, gezamenlijk met groep A)
  • Zaterdag 25 maart, 10:00-14:00 uur (digitaal)
  • Zaterdag 3 juni, 12:00-16:00 uur (fysiek, gezamenlijke afsluiting met groep B)