Evenement

Schaperleergang fase 2, dag 3: centrale bijeenkomst

Centrum voor Lokaal Bestuur

Hoe zorg je voor een goede inbreng in een debat? Hoe plaats je een scherpe interruptie? En wat kan je beter niet doen? Tijdens de derde en afsluitende bijeenkomst van de Schaperleergang staat de politieke praktijk centraal. Met Julia Wouters - auteur van De zijkant van de macht en voormalig politiek adviseur van Lodewijk Asscher - duiken we aan de hand van voorbeelden dieper de politieke praktijk in.


De Schaperleergang is dé leergang voor iedereen met interesse in het raadslidmaatschap. Tijdens de leergang ontdek je wat het raadswerk inhoudt en wat de impact op het dagelijks leven is. Daarnaast duiken we dieper de sociaal-democratie in. Waar komen we vandaan als sociaal-democraten? En welke sociaal-democratische waarden zijn van belang in de lokale politiek en hoe verwezenlijk je die waarden?

De Schaperleergang bestaat uit twee fases. De eerste fase heeft plaatgevonden in het voorjaar van 2021. De tweede fase van de Schaperleergang vindt plaats na de kandidaatstelling voor de gemeenteraadsverkiezingen:

  • Zaterdag 11 december;
  • Zaterdag 18 december;
  • Zaterdag 15 januari.

Je kan je via deze link aanmelden voor de Schaperleergang.