Evenement

Project middenbestuur: expeditie het dorp

Centrum voor Lokaal Bestuur

Of het nu gaat om wonen, natuur- en landschapsontwikkeling, de energievoorziening of regionale economie, de rol van provincies en waterschappen lijkt aan betekenis toe te nemen. Reden voor het CLB om samen met gedeputeerden, Statenleden en waterschappers te werken aan een nieuwe PvdA agenda voor het midden bestuur.

Voor de zomer zoomden we tijdens zeven inspirerende sessies in op de kernopgaven van het middenbestuur. Dit najaar nemen we de proef op de som en gaan we ter plekke onderzoeken wat de impact van onze plannen en ideeën is op het leven van gewone mensen in dorpen en steden.

Zaterdagmiddag 23 oktober (12:00-17:00 uur, inclusief lunch) zetten we in Groningen de spotlight op ‘het dorp’. Vanaf station Groningen vertrekken we met een bus richting het Eemshaven gebied. De Eemshaven maakt een sterke ontwikkeling door met alle kansen en zorgen die daarbij horen en wordt door de energietransitie steeds meer een van onze 'nationale stopcontacten'.

Wat betekent dit voor de inwoners van de dorpen in dit gebied, die niet alleen de haven zien oprukken maar tegelijk hun agrarische omgeving meer en meer zien veranderen in een energielandschap? Onderweg spreken we met bestuurders, beleidsmakers, bewoners, en andere betrokkenen; hoe houden we ondanks de enorme opgaven waar we voor staan de de leefbaarheid voor de mensen in dit gebied en de kwaliteit van het landschap overeind?

Voor deze bijeenkomst is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Opgeven kan door een mail te sturen naar clb@pvda.nl